cykelstödet.blogg.se

Äventyret på två hjul fortsätter sommaren 2014

Cyklar till förmån av forskning kring cancern.

Publicerad 2013-03-15 22:16:00 i Allmänt

Som många funderat över och gissat så kommer jag cykla genom Sverige för att försöka driva in en liten slant till forskning kring cancer. 
Har många kära vänner som gjort samma sak och tänker göra samma sak fast genom andra sätt.
Gunnar har cyklat förra året, Jessica kommer cykla via Team Rynkeby till Paris och Ted skall köra nånstans i öst med Team Venture(?).
 
Jag gör detta lite för att hedra en person som gav mig chansen till att göra denna resan och som det sista hon sa till mig var:
Kom alltid hem hel (hon var bekymrad över alla mina resor över världen och mina svalor jag har på bröstet handlar lite om detta då dom betyder det).
 
Jag har ett litet mål på 3000kr vilket inte är värst mycket, jag kommer dessutom anropa om en utmaning där folk enkelt utan att betala nåt kan hjälpa mig och insamlingen. Mer om detta kommer senare.
 
Nu står det ett litet konstigt stoppdatum på insamlingen men jag stoppar när jag når Smygehuk och har öppnat nåt gott att dricka.
 
Ni får gärna redan nu sätta in en slant och pengar går direkt till cancerfonden som håller i detta via sms eller visa/mastercard.
 
Länk till fonden hittar ni här:
http://www.cancerfonden.se/sv/Stod-oss/insamlingar/?collection=7009
 
Vill även passa på att tacka för den goda supporten jag får från mina nära & kära!

-11kg och nybygge

Publicerad 2013-03-12 18:46:30 i Allmänt

Har faktiskt klarat av en viktminskning sen nyår på 10,5kg just nu men imorrn när jag vaknar så lär de gått ner 5hg till så 11kg blir e imorrn om nåt konstigt inte händer ikväll.
Är lite delad om man skall försöka minska 5kg till eller om man skall stanna på nuvarande och försöka hålla sig där. Finns en viss beräkning på hur man får ut effekten på cykeln (Watt) vilket är rätt komplicerad men det finns en, går man ner 5kg till så ökar effekten vilket dock hade varit bra.
 
Har varit lite tjat på jobbet om protein och träning fram och tillbaks...har genom året stått emot vad man skall kalla för onaturliga intag, naturliga intag ser jag i maten. 
Det hela sluta med att jag sa: Ja då skall jag gå ner och köpa pulver
Valet av smakerna var choklad eller jordgubb och eftersom grejer utan riktig jordgubb smakar konstigt så valde jag choklad. 
 
Med andra ord kommer min kropp få en chock eftersom intaget av protein skjutit i höjden jämfört med innan tror det ligger på x3 eller x4 mer än förr så man får väl se hur de slutar. 
Intaget har ökat efter pulvret med cirka 140gr
 
Får lite frågor från och till om vad jag äter eftersom jag insett att det är rätt svårt att komma upp i sina 2000Kcal eller vad det är man skall få i sig. Dom som känner mig vet att jag är glad i mat så att tillaga och som att äta, men portionerna spelar stor roll....äter man mindre väger man mindre...dessutom äter jag faktiskt nyttigare nu än innan.
Drycken på jobb (lunch) är nog en fälla också för majoriteten tar oftast Cola eller liknande....fast vatten är faktiskt godare så de har man börjat ta när man äter ute också. 
 
Men en snabb översyn på vad man ätit för saker de senaste kvällarna är pizza i söndags, "tacos" i fredags och till lunch lördag. Käka lite ost å grejer hos morsan, lite glass kom på fredagen och i måndags med kolasås ( i princip bara Kcal ).
Åt faktiskt min första pizza för i år i söndags, har lovat mig själv att inte äta men paret jag skulle kolla bio med skulle ut å käka pizza så då fick man hänga på eftersom det var en inbjudan och då går det bra.

Projekt Hipster och några mil.

Publicerad 2013-03-10 10:15:48 i Allmänt

Har trappat upp jakten på erfarenhet till resan genom att öka längden på "passen". Har satt upp lite roliga rutter eller delmål skulle man väl kunna kalla det för att tävla lite med mig själv.
 
Förra veckan körde jag en gammal favorit, rutten runt Västersjön och Rössjön är härliga förutom att de va isigt som tusan på en passage vilket gjorde man att fick ligga på isen en gång och känna smärta. 
Annars är de en tur som med sin vackra natur rekas hårt dock lämpar den sig inte till landsvägsrullare utan MTB eller Cyclocross pga 2 passager kring Rössjön (norr och söder om). Denna rutt ligger på cirka 35km-40km
 
Helgen tur blev en klassisker som jag kört med Viktor förr, denna gång hade jag lite mer pejl på hur man skulle cykla så de gick smidigare, denna tur lämpar sig till MTB och CC om man inte kör 111 från Höganäs till Mölle då kan man köra landsvägare. Detta eftersom det mer eller mindre är jordat från Höganäs till Nyhamnsläge och från Nyhamnsläge till Mölle är de jordat.
Att köra upp på Kullaberg känns som man bestigt Mount Everest och nerför är det rätt skoj om man tål högre farter...dock körde jag i hård motvind så de va inget man fick uppleva denna gång.
Cykla genom mina gamla hoods i Ängelholm igår också, märkligt att se förändringen: Så såg inte Kristers hus ut, här var ju en lekpark och skolan är förändrad...dock tror jag målen som stod där på landhockeyn är från vår era.
Undras om det spelas lika mycket?
 
Helsingborg - Mölle - Ängelholm bjuder på lite vina vyer att tex stå lite norr om hamnen i Höganäs och se mot Mölle är väldans fint, att stå på Kullaberg och se hela Skälderviken är grymt också...kan kanske ha lite och göra med alla minnen man har från hela viken.
Turen ligger i alla fall på drygt 75km sen tillkom 5km när jag kom till Helsingborg och skulle cykla hem från tåget.
 
Eftersom dagen inte bjuder på nåt spännande, kallt väder och tråkig vind så skall jag påbörja mitt projekt att renovera en gammal Crescent och bygga om till en Crescent Singlespeed...dvs strippa ramen helt och sätta nytt på.
Fick lite smak på detta efter min resa till Marta & Damien och cykeln känns som den kan bli rätt billig:
 
Ramen fick jag gratis, förhoppningvis kan man rädda bromsarna och kroma upp dom till nyskick.
Kompletta hjul fick jag via Peter på Sportson för 500kr så de e väl mer eller mindre hela cykeln.
Sedan blir de sadeln som blir en Brooks England + tejpen från Brooks...det är väl det som kostar men man hade kunnat skippa den biten och köpt nåt för en bråkdel av det priset.
 
Nu blir de att strippa ram och skrota!
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela