cykelstödet.blogg.se

Äventyret på två hjul fortsätter sommaren 2014

Kost svett och tårar

Publicerad 2013-02-12 20:04:00 i Allmänt

Löparknä det är så det kallas som är min motgång för tillfället, detta är nåt men som uppkommer vid olika faktorer tex:
Långa pass, olika långa ben, fel skor, för lösa skor, löpning i nerförsbackar....tror de sista där är min akilleshäl.
Tipset jag fått är att försöka hitta problem och tanke på min intervall som varit lite snöig och isig så har man väl lagt mer energi på att slippa halka nerför kinesiska muren i Helsingborg.
 
Har löpt längre runder, längre räknar jag från 20km (korta 5km och lagom/mellan 10km) och då har man blivit lite sliten i knäna dock har man inte varit jätte tränad under dom förhållanden. 
 
Så va gör man när det skiter sig?
Man lär av sina misstag och ser farorna, eftersom detta kan uppkomma vid cykling (längre sträckor) så kommer jag lägga tid på att trimma in hojjen in i minsta detalj. Finns en kille som skulle cykla genom Sverige på under 100 timmar....3 dagar senare fick han bryta pga knäet gav sig, då hade han med sig ett helt stall med crew som höll på och fixa med massage, trampor & annat....tyvärr så drog de ju tid från hans planering så han fick ju pressa sig mer för att cykla ifatt tiden han gått miste om.
 
Men annars blir de fokus på simning och styrke. Min karriär inom simning gick ganska trögt i början av mitt liv detta för rädslan av att drunkna. Mina 2 bästa vänner drunkna nämligen helgen efter man flyttat från Viken till Ängelholm när ja va liten kiddo, något man faktiskt går och tänker på än idag och troligtvis kommer tänka på resten av livet. Dock så kom en vändning när min barndomspolare Krister visa mig Stora Blå (filmen, inte butiken i Båstad) efter de så kom kärleken till vatten/havet. Sevärd även om de e mycket kärlek i den, vilket man strunta i dock.
 
Men simningen kommer öka till 3 pass i veckan samtidigt som man kör 4 lätta styrkepass hemma på kvällarna, löpningen hoppas jag komma igång med nästa vecka. Nu när gubbarna hälsar på en nere på Actic så känner man sig mer hemma och en i gänget.
 
Träningen har börjat ge resultat dock i form av att kalsongerna har blivit större i resåren annars hade det luktat doping. Magen har blivit smalare, armarna och partiet runt där har ökat lite i volym. Benen har slipats till lite också vilket märks i kläderna.
 
Och kosten går bra som vanligt...ägg har dock blivit en favorit nu som en bra källa av nyttigheter för musklerna.

Var tog alla vägen?

Publicerad 2013-02-07 20:35:56 i Allmänt

Första veckan i Feb. är avklarad pga det dåliga vädret (snö) så skippar jag cykling i helgen...blir väl motion av promenader men cykeln får stå inne i värmen. Tror min kropp vill ha 3 dagars vila dessutom.
 
Känner utveckling att man orkar mer nu både med löpning och styrke...vågen har dessutom kraschat ner ungefär 6kg. Dessutom första veckan med simning klar.
 
Har putsat lite på mina dagar för att optimera mig, som de känns nu så kommer det ungefär se ut så här till början av april:
 
Simning måndagar + onsdagar (ca 40min) funkar bra på morgonen innan jobb, väldigt avslappande också.
 
Löpning tisdagar + torsdagar, tisdagar blir det längre passet på 10-12km + ev powerwalk. Torsdagen bjuder på ca 5km + intervall (muren upp till pålsjö och trapporna).
 
Dessutom på detta blir det mixade övningar hemma för övriga muskler måndag till torsdag. Detta funkar rätt bra faktiskt dessutom har man ju tid till annan om man kör med fin timing så man får kvällarna fria.
 
Kosten går bra också, har fått lite pikar på jobbet men fuck that. Drar ner avsevärt på kolhydrater å Kcal, käkar mer grönt och nyttigt.
 
Dock kan man fråga sig: Var är alla löpare när de kommit 2cm snö?
I tisdags var de ok väder och då sprang man förbi lite löpare titt som tätt, när de ligger lite snö så springer man inte förbi en kotte vilket får en att känna sig lite som Rocky Balboa när han är i Ryssland och tränar inför mötet med Dolphan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela